zd

Problem med valg af elektrisk kørestolsmotor

I andre elbiler har man allerede brugt børsteløse motorer, så hvorfor ikke bruge dem i elektriske kørestole, det er ikke svært at forstå fordele og ulemper ved de to motorer.
Hvad er egenskaberne ved børsteløse motorer?
fordel:
a) Elektronisk kommutering erstatter traditionel mekanisk kommutering med pålidelig ydeevne, ingen slitage, lav fejlrate og en levetid, der er ca. 6 gange længere end børstede motorer, hvilket repræsenterer udviklingsretningen forelektriske køretøjer;
b) Det er en statisk motor med lille tomgangsstrøm;
c) høj effektivitet;
d) Lille størrelse.
mangel:
a) Der er let vibration ved start ved lav hastighed.Hvis hastigheden stiger, stiger kommuteringsfrekvensen, og vibrationsfænomenet vil ikke kunne mærkes;
b) Prisen er høj, og controllerkravene er høje;
c) Resonans er let at danne, fordi alt har en naturlig vibrationsfrekvens.Hvis vibrationsfrekvensen af ​​den børsteløse motor er den samme eller tæt på vibrationsfrekvensen af ​​rammen eller plastdelene, er det let at danne resonans, men resonansen kan justeres ved at justere fænomenet reduceres til et minimum.Derfor er det et normalt fænomen, at et elektrisk køretøj drevet af en børsteløs motor nogle gange udsender en summende lyd.
d) Det er mere besværligt at køre til fods, og det er bedst at kombinere elektrisk kørsel og pedalassistent.

Hvad er fordele og ulemper ved børstede motorer?
fordel:
a) Hastighedsændringen er jævn, næsten ingen vibration mærkes;
b) Lav temperaturstigning og god pålidelighed;
c) Prisen er lav, så den er valgt af mange producenter.
mangel:
a) Kulbørsterne er nemme at slide og rive i stykker, hvilket er besværligt at udskifte og har en kort levetid;
b) Når kørestrømmen er stor, er motorens magnetstål let at afmagnetisere, hvilket reducerer motorens og batteriets levetid.

 


Indlægstid: 25. oktober 2022